onsdag 17. november 2010

Skjerpings, Kvarme

Eg skal ikkje skryte på meg å ha lese Einar Gelius framstilling av sex i Bibelen. Kva teologisk grunnlag Gelius har for påstandane sine, skal også vere usagt. Men avisene les eg, og der trugar Oslo-biskop Kvarme med å seie opp Gelius i kjølvatnet av sexbok-debatten.

At Noregs kyrkjer sjeldan har plagsomt høge dører og vide portar er vel dei fleste samde om. Dette går likevel lengre enn vanleg. Når Bispe-Noreg godtek all muleg middelaldersk-sludder frå konservative prestar kringom heile landet, (referansar til helvetes eldar, dårleg skjuld diskriminering av homofile, motstand mot både kvinnelege prestar og kvinneleg rett til å bestemme over eigen kropp), men får spadar av å høyre Einar Gelius snakke om puling og Bibel i samme resonement, vert det heile berre latterleg. Å be Ole Christian Kvarme om å skjerpe seg, er neppe særleg vits i. Men for sikkerheits skuld: skjerp deg, Kvarme.

2 kommentarer:

  1. Når Bispe-Noreg godtek all muleg middelaldersk-sludder frå konservative prestar kringom heile landet

    Linge er virkelig proppfull av fordommer, grunnet uvitenhet. De seneste år har prestene Børre Knudsen, Ludvig Nessa, Arne Thorsen, Per Kørner og Olav Berg Lyngmo blitt avskjediget for sin konservative bibeltolkning. De eneste som ikke er velkomne i den åpne 'folkekirken' mer er de som tror på Gud.

    En ignorant ateist har virkelig ikke noe med å rådgi et trossamfunn om teologisk lære og praksis. Skjerp deg, Linge!

    SvarSlett