mandag 15. november 2010

For eller mot, vanskeleg å seie

Høgre vil gje pappaperm til alle, står det å lese i dei fleste aviser i dag. Overraskande, men utan tvil gledeleg nytt, kan naive og godtruande feministar som meg sjølv tenke.

Men skulle du sett. Litt lengre ned i teksten kjem det til syne ein kattekropp i fullt firsprang ut av sekken. Høgres tilbake-til-femtitalspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland tilkjennegjer nemleg den detaljen at Høgre "fjerne heile fedrekvota," om partiet berre får makt. Konkret inneber også dagens forslag å fjerne den ekstra pappaveka regjeringa innfører.

Eg må innrømme at den nye linja til landets redaksjonar, der å vere mot vert referert som å vere for, og forslag om å fjerne ei ordning, vert omtala som å "ville gje den til alle," er ein smule forvirrande. Dessutan merkar eg at sveitten pressar seg på; kjem eg til å bli sitert på at eg vil gje "kapitalismen til alle," kvar gang eg slår eit slag for den sosialistiske revolusjon? Vert det "luseløn til fleire" kvar gang EU skal refsast for eit nytt dustedirektiv? Eg vågar ikkje tenke på kva avisene kan finne på å gjengje av tenkelege motiv for SUs krav om feministisk sjølvforsvar mot seksuell trakassering i skolen.

Men så kjem det lettande sukket. Puh! ( det var lettelses sukk) Eg hadde gløymd at landet har ei borgarpresse, og at det berre er høgrefolk som får lov til å krevje likestillinga ut og kvinnene tilbake til kjøkkenbenk og barnestell, utan å bli sitert på anna enn at dei vil ha større fridom til alle.

4 kommentarer:

 1. Nå har det vel seg sånn at far har flere uker enn mor og for de mødrene som ikke har klart å jobbe året de var gravide så ser ikke fars permisjon noe gri ut idet hele tatt. Selvstendignæringsdrivende sliter også med ordningen hvis de ikke overlate driften til andre. Det er heller ikke lett for mor og far å bare være hjemme i ny og né hvis enn skal ta ut 2 dager i uken.
  For folk som er innunder NAV så har de heller ikke dekning for disse ukene og dermed så har de ikke råd til å gå utav stønads opplegget. Man må kunne være litt fleksibel på ordningen og slutte med detaljstyring av familiene i dette landet.

  SvarSlett
 2. Hvis man først skal bruke det intellektuelt infantile begrepet klasse, så er skjevfordelingen for arbeiderklassen helt klar. SUbberne og sosialister generelt klapper seg selv på skuldra over deres selverklærte engasjement for 'likhet', men hykleriet er ikke til å komme unna; selvstendig næringsdrivende har ingen muligheter til å få betalt fri for å passe ungen. Sosialismen er hatets ideologi, undermålernes rasjonalisering av egen impotens, derfor denne forakten for folk som får ting gjort.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett