torsdag 11. november 2010

Nok prat - legg ned pelsdyrnæringa

Pelsdyrnæringa har fått nok sjansar. Det er rett og slett ikkje muleg å drive pelsdyroppdrett på ein måte som er dyretisk forsvarleg. Når ikkje ein gang styreleiaren i Noregs Pelsdyrsavlslag klarer å halde orden i eige hus, bør ingen vente at politikarprat om at "næringa må ta ansvar" vil ha effekt. Eg heiar på SVs Snorre Valen som vil gje oppdrettarane ein omstillingspakke og avvikle heile pelsdyrsavlet i Noreg

3 kommentarer:

 1. En kan ikke forvente annet enn at dyr i oppdrett pådrar seg skader, dette gjelder som regel mindre mengder ettersom mange skadde dyr = mindre profitt for den som driver oppdrettet.
  Se på fiskeoppdrett, det er mye fisk som er i verre tilstand enn det som skjer i pelsindustrien. Dette hra bedret seg med at det er ett stort marked rundt fiskeoppdrett, dermed står konkurrentene samlet om å få ned dødelighet.
  Å gjøre ting strengere kan bare gjøre ting vanskeligere for røkterne, en bør heller være veldig klar på hva som må gjøres i visse situasjoner og finne gode løsninger for å redusere skade/dødelighet.
  Når du har over 13 000 dyr samlet på en plass er du ignorant om du tror at ingen av disse vil dø eller bli skadet.
  Politikere gjør det de er best til, istedenfor å hjelpe næringen med problemet deres så får de "straff".

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Her er det noe som skurrer. På den videosnutten vi fikk servert fra anlegget til styrelederen i Norges Pelsdyravlslag, Bertran Trane Skadsem, talte jeg 16 sårede dyr, og 3 døde. Altså noenlunde de samme funnene som mattilsynet kom frem til i sin uanmeldte kontroll. Det virker altså som om begge parter har sjekket alle dyrene.
  Det påstås her at Skadsem sitt anlegg rommer 13000 dyr. Og å sjekke så store mengder dyr, tar ikke lite rent lite tid. Om man bruker så lite som 10 sekunder pr. dyr i snitt, vil det likevel ta nærmere 40 timer å gjennomføre kontrollen. Hvordan kan Nettverk for dyrs frihet/Dyrebekyttelsens på sin nattlige visitt, med sniking med lommelykter i mørket, ha rukket dette? Mattilsynet kan da umulig ha gjort jobben sin, når de ikke finner flere sårede dyr enn noen aktivister klarer på en liten stikk-prøve?
  Enten har jeg misforstått noe totalt, eller så lukter hele greien pill råttent.

  SvarSlett