tirsdag 13. juli 2010

Støre ut, Paul inn

Etter Jonas Gahr Støres pinlege analyse av europeisk fotball, er det grunn til å spørre om utanriksministeren i det heile følgjer med på det som skjer i andre land.

Ein som derimot definitivt har innsikt i det som skjer kring seg er blekkspruten Paul. Sidan det å følgje med på utanriksfeltet verkar å vere ein sentreal del av utanriksstatrådens arbeidsinnstruks, stiller eg spørsmålet: Er det ikkje på tide at regjeringa tenkjer nytt? Kanskje kan eit mangearma sjarmtroll som held seg i det våte, gjere like stor nytte for Noregs sak som ein dresskledd herre frå Oslo vest?

Blekkspruten Paul verkar som ei jordnær og grei skapning, som berre treng eit par skjell i ny og ne for å halde motet oppe. Eg vonar at Paul òg er ein fredsæl kar som gjerne hentar troppane ut av Afghanistan og held Noreg unna EU (og dermed seg sjølv unna alle dei som vil koke eller steike blekksprut etter kjedelege nedarlag i verdsmeiesterskapet) Dessutan trur eg neppe Paul gidd bli med på nye USA-leia eventyr som har lengre operasjonsradius enn Pauls eige akvarium. Det held for meg. Støre ut, Paul inn.

P.S Paul: Som takk for dette støtteinnlegget tek eg gjerne mot Lotto-rekkja for neste helg. På førehand takk.

1 kommentar: