onsdag 21. juli 2010

Lesetips om Afghanistan

Debatten om krigen i Afghanistan har prega store delar av det politiske ordskiftet i sommar. Statsminister Jens Stoltenberg har levert det minst truverdige bidraget til debatten på sin blogg. Mest oppsiktsvekkande og avslørande er det likevel utanriksminister Jonas Gahr Støre som er, når han i Aftenposten vedkjenner at

" å si at vi er i krig....fordrer at du da vet hvem du er i krig med, hvem du har erklært krig mot, og hva du gjør med den du har erklært krig mot, etter folkeretten."

Dei som ønskjer eit meir nyansert og sannferdig bilete på det som skjer i Afghanistan enn det Jens & Jonas teiknar, tilrår eg å lese Kristian Berg Harpviken i forskingsinstituttet PRIO som gjev regjeringa svar på tiltale i innlegget" verden er ikke tryggere" eller Arne Strand i Chr. Michelsens Institutt sin kronikk " tid for linjeskifte" Også r
ådgjevar ved Norsk Utanrikspolitisk Institutt, Helge Lurås skriv klokt om Afghanistan i Dagbladet i dag.


1 kommentar:

  1. "Verden er ikke tryggere"... sammenlignet med hva? Sammenlignet med en hypotetisk verden hvor vi ikke hadde gått inn med militære styrker i Afghanistan?

    Det er jo bedagelig å ha slik luksus at man kan konstruere argumenter mot krigen i Afghanistan basert på slike fantasier.

    SvarSlett