mandag 24. januar 2011

Løgner frå dei "twitrande klassane"


Den folkelege revolusjonen i Tunisia kan fort syne seg å vere den viktigaste hendinga i 2011. Både diktatorar i arabiske land, Apartheid-staten Israel og USA merkar presset.

Denne artikkelen Dagbladet attgjev på norsk, er eit glitrande oppgjer med medieskapte myter om revolusjonen. Brendan O'Neill
Journalist og redaktør av Spiked Online syner at bileta i Vesten av at det var "twitterkrigarar" i Europa som avdekka korrupsjonen og despotiet i Ben-Ali regimet, seier meir om sjølvdyrkinga til vestlege humanistar enn den faktiske situasjonen i Tunisia.
Revolusjonen vart sett i gang av arbeiderklasseungdom, kjøpmenn og bønder - og held fram fordi folk i Tunisia merkar kor mykje makt vanlege folk rår over når ein handlar i fellesskap.

2 kommentarer:

  1. Tunisia valgt som de fleste arabiske stater å følge en sosialistisk vei etter frigjøringen. Den folkelige frustrasjon med den økonomiske og sosiale stagnasjon som nødvendigvis følger sosialistisk praksis, ble holdt nede av lokal tribalisme og et klanvelde. Informasjon, fakta og kunnskap i hendene på folket er alle sosialistiske regimers verste mareritt, og teknologi utviklet i frie, demokratiske og kapitalistiske land hjalp til i spredningen av dette, det kan ingen benekte.

    Kanskje Linge burde lese de 'glitrende oppgjør' han lenker til; O'Neill sier at 'først og fremst utdannede unge mennesker som har fått nok av politisk korrupsjon' var kraften bak opprøret, ikke de mytologiske 'arbeiderklasseungdommene' sosialister alltid fantaserer om.

    Bare en frekk og kynisk jødehater ville være troende til opportunistisk å bringe 'apartheid-staten Israel' inn i dette kompliserte bilde, men se om ikke Linge også gjør det. Folk tvinges nesten til å trekke noen slutninger av dette faktum.

    SvarSlett
  2. Yngvar leser du blogger på venstresida kun for å bevise at du selv står til høyre? I så fall har vi forstått poenget. Må være slitsomt å tilbringe så mye tid på blogger som ytrer så forferdelig ebudskap som frihet, arbeid og likestilling mellom kjønnene. Hva med å surfe litt mer blant likesinnede?

    Foreslår www.frp.no
    www.konservativ.no
    osv.

    SvarSlett