onsdag 15. september 2010

Hva mener Høyre?

Saman med SVs Gina Barstad og Snorre Valen utfordrar eg i ein kronikk i dagens VG høgres unge ideologar Torbjørn Røe Isaksen, Ine Marie Søreide Eriksen og Nicolai Astrup som for få år sidan skraut av at dei ville legge ned velferdsstaten og knuse fagrørsla i Noreg. Høgre må anten slutte å foreslå velferdskutt, eller slutte å snakke om velferd. Kronikken kan du lese i papiravisa eller her på nett.

2 kommentarer:

 1. Primitiv demagogi der, ja. Retoriske slagord og definisjoner som det er umulig for en motpart å akseptere.

  Hva med å se på virkeligheten og et par eksempler på hva ideologien bak den universelle velferdsstat fører med seg?

  #1
  "En undersøkelse Synovate har gjort for DnB NOR viser at 40 prosent av norske foreldre sparer over 500 kroner, mer enn halve barnetrygden, til hvert av barna sine hver måned."

  Dette er jo helt meningsløst. Det ville være bedre å gi skatteletter til foreldre. Overføringer kan behovsprøves til de som sitter hardt i det fordi økonomiske problemer pleier å være midlertidige, og vi ikke ønsker at medmennesker skal gjøres til trygdenarkomane.

  #2
  "Fra september 2007 til august 2008 klarte kvinnen å jukse til seg 140 000 kroner i enslig forsørgerstøtte, barnetrygd og overgangsstøtte."

  Ønsker vi virkelig et velferdssystem som nesten oppfordrer folk til å bli kjeltringer? Venstreideologien bak velferdsstaten er manisk opptatt at penger, og lite opptatt av verdier. Pøses det ut nok penger, er tanken, så blir borgerne lykkelige, samfunnsbevisste, likestilte og ansvarlige. Men det er langt fra det som skjer - leilighet gjør tyv - og når penger er alle tings mål, slik det er i en sosialistisk velferdsstat, så florerer slike eksempler.

  SvarSlett
 2. Falt du i bloggfella som nesten alle andre politikere?

  SvarSlett