torsdag 19. august 2010

Katastrofen i Irak

Amerikanske kampstyrkar har forlete Irak. Rett nok står 50 000 okkupasjonssoldatar att. Men det bør vere von om at tilbaketrekninga markerar starten på slutten for USAs krigføring i Irak.

USAs åtak på Irak har ført med seg enorme menneskelege lidingar. Den uavhengige gruppa Iraq Body Count har dokumentert at mellom 97 0000 og 106 000 sivile har mista livet som følgje av krigen. Talet skadde, på heimlause og flyktningar finst det knapt oversikt over.

USA angreip Irak bak eit teppe av løgner. Irak hadde ingen masseøydelegginsvåpen. Landet truga ikkje verdsfreden. Diktatoren Saddam Hussein vart styrta frå flybasar i Saudi-Arabia og med applaussalvar frå Apartheid-Staten Israel. Og det som følgde etter invasjonen var verken sjølvstyre eller framgang; men okkupasjon og vald.

I Noreg var SV åleine på stortinget om å ta avstand frå Bush-administrasjonens krigsplanar og seinare invasjon av Irak. I 2003 røysta alle partia mot SV-forslaget som sa klart nei til USAs krigshissing: " Stortinget ber regjeringen om å bidra i Sikkerhetsrådet til at konflikten med Irak løses med ikke-militære virkemidler, og ber regjeringen gå i mot resolusjonsforslag som kan innebære bruk av militærmakt mot Irak."

I dag er "alle" samde om at krigen i Irak aldri burde blitt starta og at okkupasjonen har skapt eit helvete for vanlege irakarar. Min spådom er at det ikkje tek mange år før den samme vedkjenninga kjem til å omfatte Afghanistan.

1 kommentar:

  1. SV har aldri møtt en sosialistisk diktator de ikke har likt. De ønsket ikke at Iraks befolkning skulle få mulighet til frihet og demokrati. De ønsket ikke at Saddam skulle styrtes. De ønsket at USA skulle tape. Ingen av ønskene gikk i oppfyllelse, så nå må svartmalingen frem. Bare de sanne ignorante kan påstå at den vanlige iraker lever i et helvete.

    Og hva har "Apartheid-Staten Israel" med saken å bestille (bortsett fra at Saddam hadde angrepet Israel med scud-raketter flere ganger)?
    Åja, det stemmer; er man jødehater så er man jødehater, så da må det med.

    SvarSlett